Κάθε ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους που εμπνέονται από τον αγώνα σου και προσπαθούν μαζί σου, είναι μοναδική. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, υποδεχτήκαμε στο γραφείο μας στη Δαδιά μια διεθνή ομάδα μαθητών του Pinewood – The American International School of Thessaloniki, με την οποία συζητήσαμε για τις δράσεις προστασίας του Ασπροπάρη, στις οποίες συμμετέχει η οργάνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για τη διάσωση του Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


«Ζούνε μονάχα μια φορά» & «Δίχως Γύπες, Δίχως Κουλτούρα» από τους μαθητές του Pinewood (φωτογραφία: Bony V. Puyvelde) «Ζούνε μονάχα μια φορά» & «Δίχως Γύπες, Δίχως Κουλτούρα» από τους μαθητές του Pinewood (φωτογραφία: Bony V. Puyvelde)



Με αφορμή το περιστατικό δηλητηρίασης των δύο Ασπροπάρηδων στην Αμφίπολη Σερρών, η ομάδα των μαθητών κουβέντιασε όλους τους πιθανούς λόγους που η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων συνεχίζει να αποτελεί διαδεδομένη πρακτική και προβληματίστηκε ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε τέτοια φαινόμενα να εξαλειφτούν.

Πρώτο βήμα: να γίνουν όλοι συμμέτοχοι στη λύση! Η δημιουργικότητα & η διάθεση για δράση πήραν τον λόγο. Η ομάδα δήλωσε πως η επίσκεψή τους αυτή θα αποτελέσει έναυσμα για μια σειρά πρωτοβουλιών, που θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν, με στόχο τη μετάδοση του μηνύματος «Τα δηλητηριασμένα δολώματα απειλούν το φυσικό μας περιβάλλον – Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί ΤΩΡΑ».



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια